pirmadienis, gegužės 15, 2006

antieurovizija

kokia gėda. rašysiu mažosiomis raidelėmis tyčia. Lietuvio senovinė svajonė buvo patekti į Europą. tuo galite įsitikinti paskaitę Lietuvos istoriją. net krikčionybę prisiėmė lietuvaičiai puoselėdami viltį šiltai įsitaisyti tarp kultūringųjų. aš nesakau kad lietuviai buvo nekultūringi. bet kultūros būna įvairios? europos sąjungos prototipai egzistavo nuo XI a. mažiausiai. atsiprašau, nemanau kad būtina mokintis visas datas - tam yra žinynai. be to, nesu istorijos žinovė, bet galiu ginčytis, kad europos sąjungos formavimasis prasidėjo pamašiu laikotarpiu. lietuviai ilgai bandė ten patekti pilnaverčiais arba nevisai, nariais, ir ne kartą buvo suteikta iliuzija, kad mes esame europos dalis. Praeitais metais tai net oficialiai prilygino mus kitiems "baltiems" žmonėms. Ir mes plūstelėjome..... :) baisiausia, kad visai nepasiruošę :) gyvendama pustrečių metų Londone, galiu drasiai pasakyti - ar ne gėda važiuoti į svetimą šalį ne tik kad nieko apie ją nežinant ir bandant kiek įmanoma sukelti sau įprasto chaoso, nuo kurio pabėgo iš Lietuvos. na bet nors kažkiek pramokti kalbos galima? Bent pagyvenus porą metų anglijoje, kur net pasistengus galima susirasti nemokamus kalbos kursus, išmokti kalbą nors ne tobulai, bet galima? tik ne lietuviams... daug metų kiekusiems rusiakalbius, kad gyvendami Lietuvoje, šie per 15 metų neišmoksta lietuviškai. manote lietuviai stengiasi išmokti angliškai?

figa.
dabar, beveik kartų kartas puoselėję viltį nugalėti eurovizijoje, (nu nafik???????) po daugybės labai juokingų bandymų... išstumėme į areną viską, ką turėjome "geriausio". :)))) na galų gale jei jau pramušėme langą į europą, tai kodėl neparodyti tautos turto... :) išlipkite iš klumpių tautiečiai. prieš pusmetį pati asmeniškai bandžiau įtikinti arnoldą lukošių, kad šiltai įsitaisius lietuvėlėje, negalima vertinti ir tiesigiai suvokti kodėl kiti išvažiuoja iš ten. Juk nepasiliksi už grašius dirbti todėl, kad kažkam kitam yra gerai dėl to? beje... labai supykau dėl jo neprofesionalumo. šaudyti tokius pseudožurnalistus. na ir ką? pasirodo unikumas... žino kaip jaukiai įsitaisyti. dabar jis gazdins europą per televizorių... :) mums aišku buvo maža, kad kasmetiniai lietuvos muzokos awardai buvo akivaidziai savai chebrytei paskirti (norėčiau patikslinti, kad dalinami uždarame rate, saviems tsakant) :) be jokio objektyvuvo ar kažkokių viešų kriterijų. pradedant 2000 metais, Andriaus Mamontovo kūryba nuo Ryčio Cicino skiriasi tik tuo, kad į vieno koncerus - visada pilnos salės, o kitas, praradęs muzą, bet madingai sukomerciškėjęs, nesugeba pasiekti jo pardavimų reitingų, tačiau vistiek apdovanojamas. :) gėda... gėda žiūrėti reklamą, kurioje buvęs jaunimo dievukas, romantiškai tikina kaip jis pasitiki X banku. :) aš ne prieš komerciją, aš prieš smegenų "dulkinimą" - pabandžiau išsireikšti kulturingai. :) ir norėtusi apsaugoti idealus... neparduokite jų bankui – jis neduos dividendų... :) neparduokime net už brangiai.


grįžtame prie tautos gėdos – šių metų bandymo patekti VĖL patekti į euroviziją. turiu smagų kažkieno susuktą klipuką šiam šedefrui - mielai atsiusiu jei kas pageidaus. :) balsavimas teisingas tik tada, kai nereikia raginti, o suvokiamas kaip būtinybė. nušausiu, jei kas man paaiškins, kad reikia balsuoti už tą nesamonę, dėl kurios man gėda. Bent jau išjuoksiu į akis ir kikiansiu visą vakarą negalėdama patikėti, kad kas nors tikrai gali žavėtis šita lopetų komanda
J

Nusivalykite kojas ponai, žengdami per Europos slenkstį.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Būūūūū!!! Būūūūū!!!